Kanelbullesockerkaka som är smaksatt med strösocker och kanel. Den smakar som en kanelbulle, men är mjuk och saftig som en sockerkaka. Det är omöjligt att bara äta en bit av denna kanelbullesockerkaka...
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!
kanelbullesockerkaka
12 bitar
100 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl filmjölk
1 msk vaniljsocker
1 ½ tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Fyllning
2 tsk kanel
½ dl strösocker
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 180 grader. Rör smör och socker vitt och pösigt med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om till en slät smet.
- Häll 1/3 av smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Blanda kanel och socker. Strö över 1/3 av blandningen i formen.
- Häll över hälften av smeten som är kvar i bunken. Pudra på hälften av kanel- och sockerblandningen. Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanel- och sockerblandningen.
- Grädda kakan längst ner i ugnen i 42–45 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.
Tips! Baka ljuvligt goda kanelbullemuffins – klicka här för recept!