Samarbete med Nicks. Jag har bakat en sockerfri, vetemjölfri, sötsyrlig citronpaj med frasig brotten och krämig citronfyllning. Den är himmelskt god kan jag lova! Den innehåller inget vanligt socker. I stället har jag använt Nicks sockerersättning Use Like Sugar. Denna sötning påverkar blodsockret minimalt, knappt någonting alls, vilket är suveränt. Och innehåller 70 % mindre kalorier.
Pajen är bakad med mandelmjöl som också har en väldigt liten blodsockerpåverkan (perfekt kaka även för diabetiker).
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
CITRONPAJ UTAN SOCKER OCH MJÖL
Pajbotten
5 dl mandelmjöl
1 dl havregryn
1 krm salt
3/4 dl sötströ
75 g smör, rumsvarmt
Citronfyllning
4 ägg
2 dl sötströ
3 dl vispgrädde
2 citroner, saft och rivet skal
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Pajdeg: Nyp ihop smöret med alla ingredienser till en smulig deg.
3. Tryck ut pajdegen med lätt hand i en pajform, ca 3 cm upp på kanterna.
4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 12 min. Ta sedan ut pajen. Sänk värmen till 180 grader.
5. Fyllning: Tvätta citronerna och riv skalet fint. Pressa ur citronsaften ur båda citronerna.
6. Vispa ihop alla ingredienser, även citronen med en vanlig handvisp.
7. Häll fyllningen över pajskalet.
8. Grädda pajen i ca 38 min längst ner i ugnen. (Glöm inte sänka värmen till 180 grader, punkt 4). Låt pajen stå och kallna innan servering. Servera gärna med vispgrädde eller Nicks vaniljglass.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Jättegod paj ! Marie-Louise
Kommer baka citronpajen till påskfikat 🐣