I annonssamarbete med Fiber HUSK®.

I samarbete med Fiber HUSK® har jag tagit fram ett recept på nyttigt stekpannebröd utan vetemjöl.

– Kan man verkligen baka stekpannebröd utan vetemjöl, har flera vänner frågat mig?
– Ja, det går hur bra som helst när man använder Fiber HUSK® i degen! Fiber HUSK® har egenskaper som håller ihop degen och gör den lättarbetad och enkel att kavla. 

De här bröden är himmelskt goda, har lågt kolhydratinnehåll och degen innehåller havremjöl istället för vetemjöl. På bara några minuter steker du dessa härliga bröd i en vanlig stekpanna. Gott till frukost, mellis eller till en måltid, t ex lunch eller middag.

Ett supernyttigt bröd som passar alla som vill äta hälsosamt, glutenfritt eller lite kolhydrater (t ex diabetiker). Fiber HUSK® är smakfritt och en mycket bra ersättare till gluten när man bakar utan vetemjöl. Baka och njut av dessa goda stekpannebröd! Degen tar bara några minuter att göra, behöver inte jäsa och bröden steks bara någon minut på varje sida.

Stekpannebröd utan vetemjöl

ca 7 st

4 dl havremjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
3 1/2 dl vatten
3 msk rapsolja

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda havremjöl, fiberhusk, bakpulver och salt i en bunke. Rör om ordentligt. 

2. Blanda ner rapsoljan i vattnet och häll det över de torra ingredienserna. Blanda till en deg. Låg degen stå i ca 5 min så blir den fastare i konsistensen. 

3. Strö lite havremjöl på ett bakbord. Lägg degen ovanpå och dela den i ca 7 bitar.

4. Kavla ut degbitarna till rundlar, ca 1 cm tunna. Mjöla både under och lite ovanpå när du kavlar. Kavla sista varvet med en kruskaval eller nagga dem med en gaffel om du inte har någon kruskavel (för att det inte ska bildas luftbubblor under gräddningen. 

5. Stek bröden i en torr stekpanna på medelvärme. Vänd efter ca 1 minut eller tills brödet fått lagom med färg. Lägg dem på ett galler för att svalna. 

Fakta om fiberHUSK
– Neutral smak
– Ersätter gluten vid bakning
– Består av pulveriserat psylliumfröskal
– innehåller 85 % kostfibrer
– Används tillsammans med glutenfritt mjöl
– Binder vätska
– Stabiliserar degen
– Innehåller inga kolhydrater