Bloggar Lindas Bakskola Lindas diabetesrecept Lindas matbröd Lindas nyttig mat

STEKPANNEBRÖD UTAN VETEMJÖL

I annonssamarbete med Fiber HUSK®.

I samarbete med Fiber HUSK® har jag tagit fram ett recept på nyttigt stekpannebröd utan vetemjöl.

– Kan man verkligen baka stekpannebröd utan vetemjöl, har flera vänner frågat mig?
– Ja, det går hur bra som helst när man använder Fiber HUSK® i degen! Fiber HUSK® har egenskaper som håller ihop degen och gör den lättarbetad och enkel att kavla. 

De här bröden är himmelskt goda, har lågt kolhydratinnehåll och degen innehåller havremjöl istället för vetemjöl. På bara några minuter steker du dessa härliga bröd i en vanlig stekpanna. Gott till frukost, mellis eller till en måltid, t ex lunch eller middag.

Ett supernyttigt bröd som passar alla som vill äta hälsosamt, glutenfritt eller lite kolhydrater (t ex diabetiker). Fiber HUSK® är smakfritt och en mycket bra ersättare till gluten när man bakar utan vetemjöl. Baka och njut av dessa goda stekpannebröd! Degen tar bara några minuter att göra, behöver inte jäsa och bröden steks bara någon minut på varje sida.

Stekpannebröd utan vetemjöl

ca 7 st

4 dl havremjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
3 1/2 dl vatten
3 msk rapsolja

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda havremjöl, fiberhusk, bakpulver och salt i en bunke. Rör om ordentligt. 

2. Blanda ner rapsoljan i vattnet och häll det över de torra ingredienserna. Blanda till en deg. Låg degen stå i ca 5 min så blir den fastare i konsistensen. 

3. Strö lite havremjöl på ett bakbord. Lägg degen ovanpå och dela den i ca 7 bitar.

4. Kavla ut degbitarna till rundlar, ca 1 cm tunna. Mjöla både under och lite ovanpå när du kavlar. Kavla sista varvet med en kruskaval eller nagga dem med en gaffel om du inte har någon kruskavel (för att det inte ska bildas luftbubblor under gräddningen. 

5. Stek bröden i en torr stekpanna på medelvärme. Vänd efter ca 1 minut eller tills brödet fått lagom med färg. Lägg dem på ett galler för att svalna. 

Fakta om fiberHUSK
– Neutral smak
– Ersätter gluten vid bakning
– Består av pulveriserat psylliumfröskal
– innehåller 85 % kostfibrer
– Används tillsammans med glutenfritt mjöl
– Binder vätska
– Stabiliserar degen
– Innehåller inga kolhydrater

Prenumerera
Notis om
guest
1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Karin
Karin
1 månad sedan

Hej Linda. Är nyfiken på vilket havremjöl du använde till detta bröd. Jag använde risentas och degen blev mycket mörkare.

Lyckades inte heller att inte få dem degiga. Vet inte om jag kanske stekte dem för kort tid?!

Du kanske också gillar...

Fler recept...

KANINMUFFINS påskpyssel

I samarbete med Dr Oetker. I samarbete med Dr Oetker har jag bakat ljuvligt söta och goda kaninmuffins. Dessa blir helt perfekta att bjuda på i påsk. Både smarriga och otroligt fina och roliga att göra!  Jag har använt Dr. Oetker Sugar Eyes till ögon, vit och rosa Dr. Oetker sugar fondant till öron och …

0

ananaskaka utan vanligt socker

I samarbete med Hermesetas Bjud på en gyllene, sockerfri ananskaka i påsk! Himmelskt gott påskfika och istället för vanligt socker har jag sötat den med Hermesetas lättströ som innehåller 90 % mindre kalorier och det påverkar inte blodsockret. Perfekt för min ena son som har diabetes och för alla som inte vill äta så mycket …

0

SPAR 20–90% GENOM ATT HANDLA PÅ MATSMART.SE

I samarbete med Matsmart Jag har beställt massor av varor hos Matsmart! Min beställning blev 36 % billigare hos Matsmart.se än i vanliga matbutiker! I stället för att betala över 1 000 kr för dessa varor betalade jag drygt 600 kr, plus att jag hjälper till att minska matsvinnet och jag slipper att gå ut …

0

sockerkaka

En supersaftig, god sockerkaka som alltid är uppskattad till fikat! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) SOCKERKAKA Ca 12 bitar2 ½ dl strösocker2 ägg2 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulver3 dl vetemjöl50 g smör, smält2 dl mjölk GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke.  Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl och vispa ner det …

0

havrebollar

Tips! Baka nyttiga chokladbollar utan socker – klicka här för recept! Havrebollar i rutor – när man inte orkar rulla, då trycker man bara ut smeten på ett bakplåtspapper och skär dem i rutor. Smart, lika gott och bitarna blir riktigt snygga också. Jag älskar chokladbollar, även i rutformat! TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Havrebollar i rutor …

0

Lindas Brödskola

Baka tre bröd av en deg. I Lindas bakskola lär du dig baka bröd från grunden i samarbete med Ankarsrum.

0

Toscakladdkaka

TOSCAKLADDKAKA. Toscasmet är bland det godaste som finns och även kladdkaka – en perfekt kombination. En riktigt läcker, lyxig och god kaka som är en perfekt dessert efter en god middag. Servera den gärna med lättvispad grädde eller glass. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Toscakladdkaka Ca 12 bitar Kladdkakebotten150 g smör1 krm salt3 dl …

0

Kycklingfilé i sås

Kycklingfilé i sås är en snabb, god vardagsklassiker som går fort att göra och passar hela familjen, både barn och vuxna. Kryddningen kan man variera som man vill, t ex vitlök, chili, garam masala eller örtkryddor. Servera gärna kycklingen med ris, bulgur eller pressad potatis. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Kycklingfilé i sås 2–3 …

0

Havrebollar utan socker

I samarbete med Hermesetas Jag har bakat ljuvligt goda chokladbollar till Alla hjärtans dag. En skål full av kärlek till min familj. Dessa godingar innehåller inte något vanligt strösocker. I stället tillsatte jag Hermesetas lättströ som innehåller 90 % mindre kalorier och det påverkar inte blodsockret. Perfekt för min ena son som har diabetes och …

0

Korvstroganoff recept

Korvstroganoff – en klassisk korvgryta som både barn och vuxna älskar. Lättlagad, svensk husmanskost. Korvstroganoff är ett riktigt uppskattad vardagsrätt. Servera gärna med ris eller bulgur och en fräsch sallad. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Korvstroganoff 4–6 portioner 1 falukorvsring1 gul lök1 burk krossade tomater (beroende på hur mycket sås man vill ha).3 msk …

0

CITRONPAJ UTAN SOCKER OCH MJÖL

I annonssamarbete med Nicks Samarbete med Nicks. Jag har bakat en sockerfri, vetemjölfri, sötsyrlig citronpaj med frasig brotten och krämig citronfyllning. Den är himmelskt god kan jag lova! Den innehåller inget vanligt socker. I stället har jag använt Nicks sockerersättning Use Like Sugar. Denna sötning påverkar blodsockret minimalt, knappt någonting alls, vilket är suveränt. Och …

0

SEMLOR recept

Inlägget är ett reklamsamarbete med Ankarsrum.  SEMLOR RECEPTJag har bakat de allra godaste, saftigaste och luftigaste semlorna. Hemligheten är rätt ingredienser, knåda och att jäsa degen! Jag gillar när det är enkelt att baka och därför använder jag Ankarsrums bakmaskin när jag gör deg. Ankarsrum är en stark maskin som är lätt att använda och …

0
1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x