Chili sin carne – en lättlagad, supergod vegorätt som är så himla god! Servera med ris eller bulgur och en fräsch sallad.
Chili sin carne
6 portioner
2 gula lökar, hackade
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
3 msk tomatpuré
1–2 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
3/4 tsk salt
1 msk soja
400 g vegofärs
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 tetra vita bönor i tomatsås (à 380 g)
1 tetra kidneybönor (à 380 g)
GÖR SÅ HÄR
1. Skala och hacka lökarna samt skala och pressa vitlöken. Bryn allt i lite olja i en stekpanna. Ta upp allt ur stekpannan och lägg på en tallrik.
2. Bryn färsen i stekpannan. Tillsätt tomatpuré, kryddorna, soja, och krossade tomater. Låt allt puttra på svag värme i ca 10 min. Tillsätt sist bönorna och låt allt puttra tills bönorna blivit varma. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs.
Till servering: Servera gärna maten med bulgur och en fräsch sallad.