TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
En nyttig limpa fylld med frön och degen är baserad på havremjöl istället för vetemjöl. En supergod, nyttig limpa fylld med fibrer som påverkar blodsockret mindre än vanligt bröd. Frys gärna in limpan i skivor och ta fram önskat antal när du ska äta.
FRÖLIMPA UTAN VETEMJÖL
1 st
3 ägg
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 dl filmjölk, kvarg eller naturell yoghurt
5 dl havregrynsmjöl
2 dl blandade frön, t ex solroskärnor, pumpafrön, linfrön m m
Garnering
blandade frön
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en rymlig bunke. Tillsätt resten av ingredienser (allra sist fröna) och blanda till en kladdig deg.
2. Stjälp upp degen i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över blandade frön.
3. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min. Ta upp pappret och limpan ur formen och låt den kallna innan du skär den i skivor.
Hur många kolhydrater är det på ett ungefär i denna limpa?😊
Så gott detta brödet är.
Supergott o lätt att göra.
Tack för ett bröd som även jag kan äta
låter som ett jättegott bröd ,men vad är havregrynsmjöl,ör det havregryn som man mixat??
Ja, mixade havregryn.