En supergod, mycket lättbakad kladdkaka med rivet äpple och kanel som inte innehåller något vanligt socker eller vetemjöl. Den innehåller väldigt få kolhydrater vilket är positivt för alla som vill äta mindre socker och lite kolhydrater. Välj själv vilken sötning du vill använda.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Äppelkladdkaka utan socker och mjöl
12 bitar
150 g smör
2 dl valfri sötströ (t ex Use Like Sugar)
1 krm salt
2 dl mandelmjöl
3 ägg
Fyllning
1 stort äpple, rivet (eller två små)
Garnering
kanel
hackad sötmandel
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sötströ och vispa ordentligt. Rör ner resten av ingredienserna och blanda till en slät smet.
2. Skala och riv äpplet. Rör ner det i smeten.
3. Häll smeten i en smord och bröad form 20 x 25 eller en rund springform, ca 24 cm i diameter.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den svalna i formen. Servera med vispad grädde eller sockerfri vaniljglass.