Bloggar Lindas Bakskola Lindas choklad Lindas diabetesrecept Lindas godis Lindas jul

Sockerfri chokladkola

137 röster

I betalt annonssamarbete med Hermesetas lättströ.

Härlig chokladkola som inte innehåller vanligt strösocker, istället har jag sötat den med Hermesetas Lättströ som inte påverkar blodsockret och innehåller 90 % mindre kalorier.

Julens godaste chokladkola, som dessutom är sockerfri.

Julens godaste chokladkola, som dessutom är sockerfri. I stället för vanligt strösocker har jag sötat min chokladkola med Hermesetas Lättströ som inte påverkar blodsockret och innehåller 90 % mindre kalorier.

Perfekt för diabetiker och alla som vill äta mindre mängd kolhydrater och socker. Hermesetas Lättströ finns bland bakprodukterna i vanliga livsmedelsbutiker.

Sockerfri chokladkola

2 dl vispgrädde
2 dl Hermesetas lättströ
2 dl fibersirap 
2 msk kakao
25 g smör

*Fibersirap är sockerfri och finns i olika märken.

GÖR SÅ HÄR

1. Tillsätt vispgrädde, Hermesetas lättströ, kakao och fibersirap i en kastrull. Låt det koka upp och bubbla på medelvärme tills smeten börjar tjockna. Temperaturen ska vara 123–125 grader när den är klar. Om du inte har någon termometer ska du se och känna att smeten börjar tjockna. Koka inte med för hög värme för då kan kolan brännas i kastrullen.

2. När smeten börjar tjockna och har nått 123–125 grader tillsätter du smör och rör om. Stäng av värmen.

3. Häll smeten i en liten form, klädd med bakplåtspapper. Låt den kallna. Ställ chokladfudgen i kylen och låt den stelna i ett par timmar. Skär den sedan i bitar med en vass kniv.

Fakta 

Byt ut vanligt strösocker mot Hermesetas lättströ! Det smakar lika sött som vanligt socker men innehåller 90% mindre kalorier och påverkar inte blodsockret. Dessutom har produkten ett lågt GI-värde. Hermesetas strö passar utmärkt för dig som vill få i dig mindre kalorier, men ändå känna samma goda smak! Produkten finns att köpa i de flesta livsmedelsbutik För mer information om fördelarna KLICKA HÄR!

Låt kolan koka upp och bubbla på medelvärme tills smeten börjar tjockna. Temperaturen ska vara 123–125 grader när den är klar. Om du inte har någon termometer ska du se och känna att smeten börjar tjockna. Koka inte med för hög värme för då kan kolan brännas i kastrullen.
Chokladkolan har en riktigt härlig segmjuk konsistens och smakar både kola och choklad – en perfekt kola! Den innehåller inget vanligt strösocker, istället har jag sötat den med Hermesetas Lättströ som inte påverkar blodsockret och innehåller 90 % mindre kalorier.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Cornelia
Cornelia
3 år sedan

Hur länge kokar du ungefär? Har kokat min kola i 50min nu med den är inte som kola än…

Sheri
Sheri
3 år sedan

Måste prova, verkar enkelt o gott!

Kristina
Kristina
3 år sedan

Supergod kola

Mona
Mona
3 år sedan

Supergoda – LOVE 🙂

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Rocky Road sockerfri

Rocky Road 150 g Nicks Dark chocolate150 g Nicks mjölkchoklad2 st Nicks Peanuts n´fudge, hackade2 st Nicks Nicks Soft Toffee2 st Nicks Cruncy caramel GÖR SÅ HÄR Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt 1/2 dl vispgrädde och blanda. Låt chokladen svalna.  2. Hacka alla Nicks chokladbars grovt och blanda ner dem i chokladen.  3. Bred ut …

0

Sockerbitslykta

Sockerbitslyktan sprider ett supermysigt sken i mörkret. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) En mysig, superfin lykta byggd av sockerbitar. Ett roligt julpyssel för hela familjen. Sockerbitslykta Du behöver:en bit kartongaluminiumfoliesockerbitarlim (ej brandfarligt!) eller kristyr som du gör av florsocker och äggvitavärmeljus GÖR SÅ HÄR1. Klipp ut en cirkel, ca 10 cm i diameter ur …

1

Saffransdrömmar

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Otroligt spröda, gyllengula drömmar som fullkomligt smälter i munnen. De doftar och smakar himmelskt gott och är mycket lätta att baka. Saffransdrömmar  18 st 1/2 g saffran (1 påse)50 g smör, rumsvarmt1 1/2 dl strösocker1/2 tsk hjorthornssalt1/2 dl matolja eller rapsolja2 dl vetemjöl GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen …

3

Chokladbräck sockerfritt

I betalt annonssamarbete med Nicks. Enkelt och supergott! Bräcket kan brytas till mindre bitar och toppas med Nicks Crunchy caramel och hackad sötmandel/nötter. Godiset är gjort med Nick´s choklad och påverkar inte blodsockret nämnvärt. Superbra för alla som vill äta sockerfritt och t ex diabetiker. Chokladbräck sockerfritt 300 g Nick´s dark chocolate300 g Nick´s milk chocolate4 st …

0

Wienerchoklad sockerfri

I betalt annonssamarbete med Nicks. Den här är en sockerfri, ljuvligt god variant av den populära wienernougaten. Men denna gjord av Nicks choklad påverkar i princip inte blodsockret och innehåller inte nougat med socker. Så himla gott godis som också är väldigt enkelt att göra. Perfekt både som jul- och påskgodis. Wienerchoklad  150 g Nick´s …

0

Krispig chokladtryffel sockerfri

I betalt annonssamarbete med Nicks.se. Ljuvligt gott godis som inte påverkar blodsockret nämnvärt. Dessa lyxiga chokladtryfflar är gjorda av Nicks mörka- och mjölkchoklad med smulor av Nicks Crunchy Caramel på toppen. Sååå goda! Krispig chokladtryffel  75 g Nicks milk chocolate75 g Nicks Dark chocolate3/4 dl vispgrädde28 g Nicks Crunchy Caramel, hackad (1 styck) GÖR SÅ …

0

KLADDKAKA sockerfri utan mjöl (med chokladfudge)

I betalt annonssamarbete med Nicks. Kladdkaka utan vanligt socker med ljuvlig chokladfudge på toppen. Jag har använt Nicks Use Like Sugar istället för socker.  Denna sötning påverkar blodsockret minimalt, knappt någonting vilket är suveränt. Kakan är bakad med mandelmjöl som inte heller innehåller mycket kolhydrater alls, bara ca 8 kolhydrater för hela denna kaka. Perfekt även för diabetiker …

2

Saffranskladdkaka sockerfri och mjölfri

I betalt annonssamarbete med Nicks. SAFFRANSKLADDKAKA utan socker och mjöl Lagom kladdig gyllengul saffranskladdkaka. Den bakas utan vanligt socker och mjöl, istället använder jag Nicks Use Like Sugar och mandelmjöl som knappt påverkar blodsockret. Så himla god och ingen kan tro att den inte innehåller vanligt socker och mjöl. Ca 12 bitar 150 g smör1 …

0

Vörtbröd vörtfrallor

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Fantastiskt mjuka, härliga, smakrika vörtfrallor. Julens godaste bröd! Tips! Det går att byta ut lättölen och tillsätta 2 flaskor julmust istället. VÖRTFRALLOR 24 st 1 pkt jäst, 50 g1 mörk lättöl eller porter (33 cl)1 julmust (33 cl)100 g smör, rumsvarmt1 tsk mald nejlika 1 tsk mald pomerans1 tsk mald kardemumma 2 …

0

Lindas pepparkaksdeg

Pepparkakorna blir fantastiskt goda! Kavla ut degen riktigt tunn så blir kakorna riktigt, riktigt spröda. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) PEPPARKAKOR Spröda, goda, smakrika pepparkakor. Den här degen är väl beprövad. Tips! Baka franska pepparkakor som inte behöver kavlas! Klicka här för recept!Fler recept med pepparkakor – allt från kladdkaka till cheesecake – klicka här! …

1

Saffransfrallor som inte behöver jäsa

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Lättbakade saffransfrallor med bakpulver, som inte behöver jäsa. Supergoda frallor med saffran i degen! Jag älskar dessa bröd och blev glad när mina barn även blev positivt överraskade och gav dem högsta betyg! Ett perfekt bröd att snabbt slänga ihop till frukost under julmånaderna. Tips! Baka en fantastiskt god fryst saffranscheesecake med …

2

Vit kladdkaka med pepparkakssmul

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Kladdkaka i alla former är magiskt gott! Och den här vita varianten är makalöst god den också. Ingredienserna har man oftast hemma och därför kan man slänga ihop den när man vill och är sugen på något gott. Eller får oväntat besök. Tips! Blanda ner 200 g vit choklad i kladdkakesmeten …

0
4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x