Dessa RAGGMUNKAR är så goda! Ett riktigt toppenrecept på de allra godaste raggbunkarna.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Raggmunk – en älskad svensk klassiker. Frasiga, stekta potatispannkakor skulle man kunna beskriva dem som. En husmanskost som alltid är uppskattad av både vuxna och barn. Ofta serveras raggmunk med stekt fläsk och lingonsylt, men självklart kan man servera raggmunkarna med precis vad man vill.
Raggmunk
(8–10 st)
800 gram okokt potatis (vikten avser skalad och okokt potatis)
2 ägg
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
1 tsk salt
svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
1. Skala och riv potatisen grovt. Krama ur vätskan i ett durkslag.
2. Vispa ihop ägg, mjölk, vetemjöl, salt och svartpeppar i en bunke.
3. Häll ner den rivna potatisen i mjölksmeten och rör om.
4. Värm upp en stekpanna. Smält ner en klick smör eller olja. Klicka ut smeten och platta till den tunt. Stek på medelvärme tills raggmunken får en gyllenbrun färg, vänd och stek andra sidan gyllenbrun.
Servera gärna med lingonsylt, ev. stekt fläsk och grönsaker. Eller valfria tillbehör.
Ser smaskens ut. Älskar Raggmunkar. Ska prova ditt recept.