TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
KRÄMIG RÄKPASTA SOM ÄR UNDERBART GOD! Det går bra att förbereda såsen till pastan (punkt 1–3). Såsen kan stå i kylskåpet ett par timmar innan middagen. Värm upp såsen i stekpannan när det är dags att äta och koka pastan. Det är viktigt att räkorna inte puttrar någon längre stund utan de ska bara bli varma av såsen. Servera direkt!
Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!
Krämig räkpasta
Ca 4 portioner
ca 500 g kokad bred spagetti
Sås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor, pressade
1/2–1 tsk chiliflakes
salt
2 krm curry
2–3 dl vispgrädde
2 msk färsk dill
ev. svartpeppar
500 g valfria skalade räkor
GÖR SÅ HÄR
1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på paketet.
2. Finhacka löken och fräs den ihop med vitlök och resten av kryddorna i rikligt med olja i en stekpanna.
3. Tillsätt vispgrädde och låt puttra en minut.
4. Tillsätt räkorna och rör om (precis när det är dags att äta). Låt dem bara bli varma, de ska inte puttra får då krymper de ihop och blir torra.
5. Tillsätt pastan och rör om. Servera direkt och garnera med extra dill på tallriken.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Baka gott bröd till pastan – klicka här för recept!