Lyxig löjromspizza som kan ätas både som förrätt, tilltugg eller huvudrätt. En riktig festlig pizza som passar alla högtider, men även en vanlig helg när man vill lyxa till det. Pizza bianco – pizza som bakas utan tomatsås.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Löjromspizza
1 stor pizza
pizzadeg
100 g valfri ost, riven (gärna Västerbotten eller prästost)
2 dl creme fraische
1 rödlök, hackad
gräslök eller dill
50 g löjrom
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Gör pizzadegen enligt recept eller köp färdig.
2. Kavla ut degen tunt på ett bakplåtspapper. Gör gärna en liten tjockare kant på pizzan. Låt den jäsa i 25–30 min.
3. Riv osten och strö den över pizzadegen.
4. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 10 min. Ta sedan ut och pizzan.
5. Hacka rödlöken fint. Skär eller klipp gräslöken i mindre bitar.
6. Bred eller klicka ut crème fraiche över pizzabotten. Toppa med löjrom, rödlök och gräslök. Skär pizzan i bitar.