Fröfrallor på 15 minuter. Frön är gott och nyttigt och att tillsätta i bröd! De här frallorna behöver inte jäsa och kan snabbt slängas ihop innan frukost eller servera till en fräsch sallad eller varm soppa.
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Fröfrallor på 15 minuter
9 st
1 msk bakpulver
1 tsk salt
2 dl blandade frön, valfria
6 dl vetemjöl (eller 2 dl grahamsmjöl + 4 dl vetemjöl)
3 msk rapsolja
4 dl filmjölk, yoghurt eller kvarg
Garnering
1 dl valfria frön
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, frön och vetemjöl i en bunke. Blanda ordentligt.
2. Tillsätt oljan och filmjölken och rör ihop allt till en lite kladdig deg.
3. Klicka ut nio frallor på en plåt klädd med bakplåtspapper, använd två matskedar.
4. Strö över rikligt med valfria frön på frallorna och tryck till dem lite så de fastnar.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på plåten.
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Tips! Baka saftiga, fluffiga frallor som bara jäser en gång direkt i formen! Klicka på videon ovan! Recept klicka här!