Drömgod, lyxig hallonpaj med frasig smulbotten och krämig, ljuvlig hallonfyllning. Lätt att baka och du kommer garanterat älska den!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
Hallonpaj
Ca 12 bitar
Pajbotten
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1/2 krm salt
Fyllning
200 g hallon (frysta eller färska)
1 msk potatismjöl
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde, ovispad
Dekorering
färska hallon
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör, vetemjöl, strösocker och salt till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter.
3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 15 min. Sänk sedan ugnsvärmen till 180 grader.
4. Kanterna på pajbotten glider ofta ner en bit under gräddningen. Ta en sked och tryck försiktigt upp kanterna lite lätt.
5. Fyllning: Mosa ihop hallonen med potatismjölet.
6. Vispa ihop ägg och strösocker förhand i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen och rör om ordentligt. Tillsätt hallonen och rör om.
7. Häll smeten i pajskalet och grädda pajen mitt i ugnen i ytterligare ca 30 min. Låt den kallna innan du dekorerar med färska hallon.
6. Låt pajen stå i kylen och stelna i minst 1 tim innan servering. Servera den gärna med lättvispad grädde.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!