Himmelskt goda Cookiesnittar med massor av choklad i degen. Jag älskar dessa kakor, bland de godaste jag vet!
Cookiesnittar
30 st
200 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 dl brunt farinsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
1 krm salt
Fyllning
150 g hackad choklad eller chokladknappar (mörka eller ljusa) (spara några till garnering)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ihop smör, strösocker, farinsocker, vaniljsocker och ägg till en krämig massa.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en deg. Rör sist ner chokladen.
3. Dela degen i 2 bitar. Tryck ut dem till två längder på var sin plåt med bakplåtspapper (de flyter ut under gräddningen så det blir trångt med båda på en plåt). Om degen är väldigt kladdig: ställ in den i kylen eller frysen en stund så blir degen lättare att trycka ut (utan kladd).
5. Grädda längderna mitt i ugnen i 15–17 min. Strö över lite choklad efter gräddningen. Låt dem svalna och förvara kakorna i kylen i en burk med lock. De är godast att äta när chokladen är kylskåpskall.
6. Ta ut kakorna och lägg gärna på lite extra chokladknappar (eller hackad choklad på ytan eftersom chokladen åker in i kakan under gräddningen.)
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!