Rivna morötter i degen gör bröden extra saftiga och goda! Innanmätet i frallorna blir oerhört mjukt när degen jäser ihop under gräddningen.
Morotsfrallor brytbröd
12 st
- 50 g jäst
- 6 dl vatten eller mjölk, fingervarmt
- 3 msk rapsolja eller smör
- 2 tsk salt
- 3 dl finrivna morötter
- 4 dl grahamsmjöl
- 10 dl rågsikt
Garnering
- 1 ägg
- 1 dl vallmofrön (eller andra valfria frön
- vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten eller mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja eller smör, salt, morötter, grahamsmjöl och rågsikt, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt och knåda degen i några minuter. Låt den jäsa i bunken i ca 40 min.
2. Dela degen i 12 bitar. Forma avlånga bröd av degen. Lägg dem i två rader på en plåt med bakplåtspapper.
3. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över vetemjöl eller vallmofrön. Låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 15–17 min. Låt dem svalna på plåten.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!