Supernyttiga bröd som innehåller havregryn och ägg. Ett suveränt recept där bröden steks direkt i en torr stekpanna. Så enkelt, hälsosamt och gott! Bröden blir lite knapriga på ytan och ett riktigt favoritbröd som jag verkligen rekommenderar!
1 bröd innehåller:
20 g kolhydrater
14 g protein
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
Havregrynsbröd i stekpanna
7 st
7 dl havergryn
1 msk bakpulver
1 tsk salt
5 ägg
1/2 dl vatten
GÖR SÅ HÄR
1. Smula gönder havregrynen lite lätt med händerna i bunken.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke, rör om. Tillsätt ägg och vatten och blanda till en deg. Låt den stå och dra i 10 minuter.
3. Värm upp en stekpanna på medelvärme. Forma ca 7 runda bollar och platta till dem (en i taget) och lägg dem i en torr stekpanna. Stek i ca 4 minuter på varje sida. Reglera värmen så att de inte bränns.
När gräddningstiden är klar kan du ta upp ett bröd och bryta det på mitten. Om det ser färdiggräddat ut är alla bröd klara. Grädda en stund till om det behövs.
Du kan lyfta på locket efter någon minut och titta på undersidan av bröden så att de inte bränns, men lyft inte på locket för ofta under gräddningen.
Om du inte har något lock till din stekpanna kan du lägga på folié.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
Ska apselut testa! Om jag vid tillfälle vill endast göra halv sats, ska jag då ta två eller tre ägg?