Vaniljkrämbullar – underbart goda, saftiga och läckra bullar fyllda med vaniljkräm! Såååå himla goda!!!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Vaniljkrämbullar
Ca 20 st
50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 ½ dl strösocker
1 krm salt
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
1 ägg
150 g smör, rumsvarmt
11–12 dl vetemjöl
Fyllning
ca 2 dl marsankräm (blandas enligt förpackningen)
Penslig & garnering
1 ägg, uppvispat
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i maskin i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till runda bollar. Lägg dem i bullformar på en plåt.
3. Blanda ihop marsankräm ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig. Låt den stå och tjockna en stund.
4. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 15 min. Sätt ugnen på 250 grader. Gör en stor grop med fingret i mitten på varje bulle. Pensla kanterna på bullarna med ägg.
5. Fyll groparna med marsankräm. Strö pärlsocker på kanten.
6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 10–11 min eller tills de fått fin färg på kanterna.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
En av de godast bullarna jag bakat!
Måste prova när jag kan. Ser såå goda ut😋😋