En supergod fiskgratäng som är väldigt enkelt att tillaga! Använd valfri fisk, t ex torsk, lax eller annan fisk. Passar lika bra på vardagar som på helgen när man vill äta lite festligare.
Tips! Smaksätt såsen med lite rivet citronskal eller riven pepparrot
Fiskgratäng
6 personer
6 fiskfiléer av valfri sort
salt
svartpeppar
potatismos (för 6 personer) recept på hemgjord potatismos – klicka här
Sås
3 dl vispgrädde eller creme fraische (valfri fetthalt)
2 msk fiskfond (eller 1 buljongtärning fisk)
1 msk vetemjöl eller maizena (kan uteslutas, men såsen blir lösare då)
2 msk hackad dill
salt efter smak
Garnering (kan uteslutas)
1 dl räkor
dill
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fiskfiléerna i botten på en ugnsform. Salta och peppra.
2. Gör potatismoset (recept klicka här) och spritsa det runt fisken, utmed kanten i ugnsformen.
3. Sås: Blanda alla ingredienser i en skål eller kastrull. Häll såsen över fisken.
4. Grädda fiskgratängen mitt i ugnen i 20–25 minuter.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!