

Jag är väldigt förtjust i detta brödrecept. Limporna blir fantastiskt luftiga, saftiga och goda. Ett tips är att skiva upp limporna och frysa in dem i skivor.
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
Limpor på plåt
4 st
75 g jäst (1 1/2 paket)
10 dl vatten, fingervarmt (eller mjölk)
2 dl farinsocker eller ljus/mörk sirap
3 ägg
1 msk salt
23–24 dl rågsikt
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt farinsocker, ägg, salt och rågsikt, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en lätt kladdig deg och knåda den i några minuter.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom den. Rulla degen i mjöl och dela degen i fyra lika stora bitar.
4. Forma de fyra degbitarna till limpor och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
5. Låt limporna jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Sänk värmen till 200 grader när du sätter in bröden i ugnen. Grädda limporna längst ner i ugnen i ca 50 min. Låt dem kallna innan du skär bröden i skivor.
En dum fråga ,vad tillför äggen?
Äggen gör att degen och bröden blir lätt, luftigt och en bra konsistent.
Wow vilka fina bröd
kan man frysa brödet?
Det går bra!
Jättegott bröd !! Men gör bara tre limpor på plåten !! Stora fina !