MJUK KARDEMUMMAKAKA En riktig fikaklassiker som är väldigt enkel att baka. Smaken av kardemumma är ljuvlig och täcket med pärlsocker och hackad sötmandel gör kakan härligt krispig. En supersaftig, superhärlig kaka som verkligen är uppskattad!
Här hittar du fler recept med goda, enkla mjuka kakor – klicka här!
Kardemummakaka i långpanna
Ca 20 bitar
150 g smör, smält (låt det svalna)
4 1/2 dl strösocker
1 msk bakpulver
6 dl vetemjöl
2 ägg
2 tsk kardemummakärnor, stötta
3 ½ dl filmjölk eller naturell yoghurt
Garnering
ca 1/2 dl pärlsocker
2 msk hackad sötmandel
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop det smälta smöret och strösocker i en bunke. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ner det ihop med resten av ingredienserna i bunken. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en långpanna, 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över pärlsocker och hackad sötmandel. TIPS! Min ugnsplåt som jag tagit fram passar perfekt att grädda kakan i – klicka här!
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen.
Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här!
Reklam för Lindas ugnsplåt. Beställ min nya bakplåt här!
Jag vill tipsa om att baka kardemummakakan i min nya ugnsplåt som ger en perfekt, jämn gräddning! Jag älskar de spikraka kanterna! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt!
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Min plåt har rätt mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.