Degen till dessa härliga långpannebröd är samma som till klassiska rågsiktskakor. Ett otroligt saftigt, gott och mjuk bröd. Fröna på toppen kan varieras precis som man vill.
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
Trekantsfrallor i långpanna
16 st
50 g jäst
6 dl mjölk, ljummet (eller vatten)
2 tsk salt
1 dl ljus sirap
50 g smör, rumsvarmt
13–15 dl rågsikt (eller vetemjöl)
Garnering
1 ägg
sesamfrön
solroskärnor
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
3. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Tryck ut den i en långpanna, 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. Dela degen i bitar, enligt bilden med en degskrapa eller kniv.
5. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över valfria frön. Låt degen jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 20 min. Låt det svalna i formen.
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!