


Den här ljuvliga jordgubbskaka har jag bakat i min airfryer – en av sommaren ljuvligaste mjuka kakor!
JORDGUBBSKAKA
Ca 12 bitar
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
50 g smör, smält
3 ½ dl vetemjöl
Fyllning/garnering
ca 15 jordgubbar
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Smörj och bröa en rund form ca 22 cm i diameter.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, mjölk, smält smör och vetemjöl. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.
3. Fyllning: Dela jordgubbarna på mitten.
4. Häll smeten i formen.
5. Lägg jordgubbarna i formen på smeten.
6. Grädda kakan i din airfryer i 160 grader i 35–40 minuter (obs! tiden kan variera i olika airfryer). Om du vill grädda i din vanliga ugn: Grädda längst ner i ugnen i 180 grader i ca 40 min.
Servera gärna kakan med vaniljsås, vispgrädde eller glass.