Rulltårta fylld med ljuvligt god kärleksmumsglasyr & kokos. Den går snabbt att grädda och är perfekt att baka till fikat! Det här är min favoritrulltårta!!!
Tips! Baka kärleksmums i långpanna – klicka till receptet här!
Tips! Baka en kärleksmums-sockerkaka – klicka till recepter här!
KÄRLEKSMUMSRULLTÅRTA
Ca 12 bitar
Smet:
3 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk
Garnering utanpå rulltårtan:
¾–1 dl strösocker
Glasyr/fyllning:
½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
75 g smör, smält
ca 2 msk kaffe
ev. 1 msk vatten
Garnering i rulltårtan, på glasyren:
kokos
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt.
- Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner det och mjölken i äggsmeten.
- Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 5 min. Lägg under tiden ett bakplåtspapper på bakbordet och strö över ett jämnt lager med strösocker.
- Stjälp upp bottnen på det sockrade bakplåtspappret. Dra av papperet. Låt den kallna under en bakhandduk.
- Glasyr/fyllning: Blanda ihop alla ingredienser till en bredbar glasyr.
- Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos. Rulla ihop den. Förvara rulltårtan med skarven nedåt inlindad i plastfolie i kylen. Skär i bitar med en vass kniv.
Ser riktigt god ut. Tror du att den går att frysa in?
Ja det går bra!