Snabbgjorda frukostfrallor som bara jäster en gång direkt i formen/på plåten! Oerhört saftiga och frasiga på ytan. Supergoda och mycket enkla att baka. Degen ska vara kladdig, men rullas i mjöl så man kan hantera den och göra frallor.
Kalljäsning!
Låt frallorna jäsa övertäckta i kylen över natten. Ta fram dem i rumstemperatur ca 30 minuter före gräddning.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Jag har gräddat mina frallor i en ugnsform där degfrallorna ligger ganska tätt under jäsningen. Det gör att de jäser ihop och blir oerhört fluffiga, saftiga och goda. Det blir som ett brytbröd, men man kan även låta dem jäsa på en vanlig ugnsplåt där de ligger med större mellanrum och blir som vanliga runda frallor.
Tips! Baka frukostlimpa som bara jäser en gång! Klicka här för recept!
Tips! Om du vill använda hela jästen kan du dubbla receptet.
Frallor som bara jäser en gång
9 st
25 g jäst
4 dl vatten, fingervarmt
1 1/2 tsk salt
2 msk rapsolja
9 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en lätt kladdig deg.
2. Rulla degen i vetemjöl så att den blir mjölad runt om. Gör en avlång rulle och dela degen i 9 bitar. Doppa varje bit i mjöl och forma den till en rund boll.
3. Lägg degfrallorna i en ugnsform eller på en plåt, klädd med bakplåtspapper. Låt frallorna jäsa under en kökshandduk i ca 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader. (Om du använder en vanlig ugnsplåt så lägg frallorna ganska tätt så att de jäser ihop under jäsningen, se bild nedan).
4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på ett galler. Öppna inte luckan under gräddningen.
Supergoda….bra med 1 jäsning….
Lättbakade och jättegoda!