Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar Lindas jul Lindas saffran

SMÖRKRÄMSLUSSEBULLAR

740 röster

De allra godaste lussebullarna jag bakat!!! Jag lovar, de är extremt goda! Saffransbullar med smörkräm och knastrande pärlsocker på toppen. Lussebullarna blir så mycket godare med smörkräm och knastrande socker ovanpå! Ett riktigt toppenrecept som varmt rekommenderas!

Obs! Smöret rinner ner över kanten på lussebullarna under gräddningen, men det gör bara att bullarna blir ännu godare för smöret fastnar på botten av bullarna och ger en ljuvlig smak på hela bullen!

Här hittar du fler goda julrecept att baka!

SMÖRKRÄMSLUSSEBULLAR

30–35 st. Antalet beror helt på vilken storlek man gör dem i.

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 påsar saffran
150 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 ägg
½ tsk salt
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
15–17 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg
pärlsocker

Fyllning
150 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Fyllning: Mosa ihop smör, strösocker och vaniljsocker. Forma små runda kulor av smöret (ca 1,5 cm) och lägg dem på en tallrik. Ställ tallriken i frysen tills smörkulorna har stelnat.

2. Deg: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken + saffran rör och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, ägg, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

3. Forma degen till lussekatter (se bilderna nedan).

4. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och tryck ner en smörkula på varje sida. Strö över pärlsocker. Låt dem jäsa på plåten i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–12 min (helt beroende på storlek). Tänk på att alla bullar på samma plåt bör vara ungefär lika i storlek så att gräddningstiden blir lika för alla. Låt bullarna kallna under bakduk på ett galler.
Tips! Lussebullar i olika former – klicka här och titta hur du kan forma dina bullar!

TIPS! Baka saffransbullar med smörkräm i långpanna – klicka till receptet här!

Beställ hem Lindas bakskola bakböcker – klicka här! Alla recept har steg-för-stegbilder som visar hur man bakar!

Beställ hem Lindas bakskola bakböcker – klicka här! Alla recept har steg-för-stegbilder som visar hur man bakar!

Prenumerera
Notis om
guest

9 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ullrica Hedin
Ullrica Hedin
6 månader sedan

Måste jag bara göra🤗🥰

Roger
Roger
6 månader sedan

Måste provas ser smarrigt ut

Lisbeth Eriksson
Lisbeth Eriksson
6 månader sedan

Dom måste jag göra ser sååå goda ut

Maria R
6 månader sedan

Så goda de ser ut! Ska testa att baka dem ikväll så hinner man utvärdera före advent! 🙂

Sabina
Sabina
6 månader sedan

Går dessa att göra med havremjölk tror du? Ser så gott ut!

Elisabeth jonsson
Elisabeth jonsson
6 månader sedan

Sååå goda finns ingen tvekan baka baka……

Eiwor Malmborg
Eiwor Malmborg
6 månader sedan

Helt fantastiska lussekatter. Kommer alltid att göra dessa i fortsättningen. Tack för receptet Linda

Agneta Ljunggren
Agneta Ljunggren
5 månader sedan

Har bakat dessa nu, supergoda!!!!

Du kanske också gillar...

Fler recept...

CITRONKÄRLEKSMUMS

Citronkärleksmums – en ljuvligt god kaka! Ljusa kärleksmums med citronsmak – såååå himla gott! Den här måste ni baka! CITRONKÄRLEKSMUMS Ca 12 bitar Smet3 dl strösocker2 ägg175 g smör, smält1 ½ dl mjölk2 tsk bakpulver4 dl vetemjöl1 citron, rivet skal Glasyr35 g smör, smält2 tsk vaniljsocker3 dl florsocker1–2 msk pressad citron (kan ersättas med apelsin) Garneringkokos …

2

Cheesecake

CHEESECAKE En lyxig, populär dessert som är helt perfekt när man har kalas, middagar och gäster. Den får alltid högsta betyg från alla som smakar den. Cheesecake ca 15 bitar Botten400 g digestivekex 175 g smör, smält Fyllning6 gelatinblad3 ägg300 g färskost, t ex Philadelphia3 dl crème fraiche, 34 procent3 dl florsocker2 tsk vaniljsocker2 citroner, rivet skal …

0

Linsgryta

Linsgryta med kokosmjölk. En ljuvligt god och mycket lättlagad maträtt. Jag är så nöjd med detta recept för denna linsgryta är verkligen en favorit som jag kommer laga så ofta här hemma. Kryddningen kan man ändra om man vill. Kryddtips! Istället för curry kan man krydda med Garam masala och lite spiskummin så får man …

0

SMÖRKRÄMSSAFFRANSBULLAR

De allra godaste lussebullarna jag bakat!!! Jag lovar, de är extremt goda! Saffransbullar med smörkräm och knastrande pärlsocker på toppen. Lussebullarna blir så mycket godare med smörkräm! Ett riktigt toppenrecept som varmt rekommenderas! Obs! Smöret rinner ner över kanten på lussebullarna under gräddningen, men det gör bara att bullarna blir ännu godare för smöret fastnar på …

0

SPINDELKAKOR

BAKA TILL HALLOWEEN Spindelkakor – läskigt goda småkakor att baka till Halloween. Ett halloweenrecept som är lätt och kul att baka. SPINDELKAKOR 15–20 st 1/2 dl farinsocker1/2 dl strösocker2 1/2 dl vetemjöl ½ krm salt 100 g smör, rumsvarmt  Garneringrunda chokladbitar1 msk smält choklad GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda farinsocker, strösocker, vetemjöl och salt …

0

KÄRLEKSMUMS MED HALLOWEENTEMA

HALLOWEENRECEPT Baka till Halloween – skrämmande goda Kärleksmums med kusligt Halloween-godis på. Kul att baka och förskräckligt uppskattade på Halloween. KÄRLEKSMUMS MED HALLOWEENTEMA 12–16 bitar 3 ägg2 ½ dl strösocker½ dl kakao3 ½ dl vetemjöl2 tsk bakpulver125 g smör, smält1 dl mjölk  Glasyr50 g smör, smält1 msk vaniljsocker3 ½ dl florsocker2–3 msk vattenhalloweengodis Garneringkokosflingor GÖR SÅ HÄR 1. Sätt …

0

KÄRLEKSMUMS med döskallar HALLOWEEN

HALLOWEEN-RECEPT Ruskigt goda kärleksmums med döskallar på. Baka till halloween! KÄRLEKSMUMS med döskallar HALLOWEEN 12–16 bitar 3 ägg2 ½ dl strösocker½ dl kakao3 ½ dl vetemjöl2 tsk bakpulver125 g smör, smält1 dl mjölk  Glasyr50 g smör, smält1 msk vaniljsocker3 ½ dl florsocker2–3 msk vattendöskallar Garneringkokosflingor GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker …

0

Frallor på plåt

Mjuka, saftiga frallor som jäser ihop på plåten och det gör dem extra fluffiga och goda! Jag har garnerat mina frallor med både vita och svarta sesamfrön, men självklart går det bra med en sorts sesamfrön, eller så kan man byta ut dem till vallmofrön om man vill. Eller gör dem utan frön, det går …

2

Frallor som bara jäser en gång

Snabbgjorda frukostfrallor som bara jäster en gång direkt i formen/på plåten! Oerhört saftiga och frasiga på ytan. Supergoda och mycket enkla att baka. Degen ska vara kladdig, men rullas i mjöl så man kan hantera den och göra frallor. Kalljäsning!Låt frallorna jäsa övertäckta i kylen över natten. Ta fram dem i rumstemperatur ca 30 minuter …

2

TUNNBRÖDSSNITTAR MED LAX & PEPPARROT

Laxsnittar med pepparrot och tunnbröd är perfekt att servera som tilltugg, förrätt och snittar på kalas och fest. De är mycket enkla att göra och alltid lika uppskattade att bjuda på. De har receptet har jag fått jag av min vän Sari som gör de allra godaste tunnbrödssnittarna!!! Tips! Baka och bjud på löjromspizza som …

1

Lindas fluffiga frukostfrallor

FRUKOSTFRALLOR Fluffiga, härliga, mjuka frallor som är makalöst goda! Nybakat bröd när det är som allra godast! Bröden går bra att frysa in! KALLJÄSNINGDet går jättebra att kalljäsa dessa frallor. Gör degen och hoppa över jäsningen i bunken. Baka ut frallorna och lägg dem i ugnsformen. Täck över bröden och låt dem jäsa övertäckta i …

0

Remouladsås

En väldigt god, kall sås som går jättefort att blanda ihop, ett recept jag älskar! Jag gillar att ha bostongurka i min remouladsås, men det är också lika vanligt att man har i 1 dl hackad syltlök & ättiksgurka istället. Välj det du gillar bäst. Remouladsås passar till alla sorters fisk, men jag gillar att …

0
9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x