En lättbakad, supersaftig limpa som inte behöver jäsa. Den innehåller bara 5 ingredienser och är väldigt enkelt att göra! Ett favoritbröd som är makalöst gott!
Bikarbonaten kan bytas ut till 1 msk bakpulver, men resultatet blir inte exakt detsamma. Men det blir gott och bra, men på ett annat sätt! 😊 Bikarbonat är mer koncentrerat än bakpulver, därav större mängd. Bikarbonat ger mer smak och en mörkare färg i brödet.
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
Tips! Baka härliga, mjuka källarfrallor – klicka till receptet här!
MÖRK SIRAPSLIMPA
1 limpa
6 dl rågsikt
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 dl filmjölk
2 dl mörk sirap
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Blanda rågsikt, bikarbonat och salt i en bunke. Tillsätt filmjölk och sirpa och rör om till en smet (degen ska inte knådas utan bara röras ihop).
3. Häll smeten i en limpform, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda limpan mitt i ugnen i ca 55 minuter. Ta ut limpan ur formen och låt kallna helt innan du skär den i skivor.
Tips! Baka en ljus bakpulverlimpa som är ljuvligt god och enkel – recept klicka här!
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
Tips! Baka grötfrallor – supergoda, saftiga frallor – klicka här för recept!