Baka ljuvligt goda frallor på bara 15 minuter. Degen behöver varken knådas eller jäsa! Ett mycket lättbakat bröd som är sååå himla gott! Lite frasiga på ytan och ett otroligt mjukt, saftigt innanmäte. Perfekt när man vill äta nybakat bröd snabbt!
Tips! Baka underbart goda LANTBRÖDSFRALLOR – klicka till receptet här!
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
15-minuters frallor i pajform
9 st
1 msk bakpulver
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smör och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Dela degen i ca 9 bitar.
3. Forma runda bullar av degbitarna med mjölade händer. Lägg dem på i en pajform, klädd med bakplåtspapper och platta till dem något. Strö över lite vetemjöl och gör några hål i frallorna med ett sugrör eller något annat runt köksverktyg.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 18–20 min. Låt dem svalna innan du skär dem itu.
Tips! Baka underbart goda LANTBRÖDSFRALLOR – klicka till receptet här!
Tips! Baka underbart goda LANTBRÖDSFRALLOR – klicka till receptet här!