Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form!
Reklam för min nya ugnsplåt. Beställ gärna min favorit ugnsplåt här – klicka!
Här får ni ett underbart gott recept på Kanelbullesockerkaka i Lindas ugnsplåt – en saftig, mjuk botten med ett knastrande sockertäcke och smak av kanelbulle. Det är omöjligt att bara äta en bit… Så himla god! Går bra att frysa in!
Beställ gärna min nya ugnsplåt här! Den är perfekt att baka i!
Här hittar ni massor av recept anpassade till Lindas nya ugnsplåt – klicka här!
Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
• Kärleksmums – recept klicka här
• Brytfrallor – recept klicka här
• Brytbröd – recept klicka här
• Klassiska frallor – recept klicka här
Kanelbullesockerkaka i Lindas ugnsplåt
Saftig, mjuk och smakar som en kanelbulle. Men det är mer som en sockerkaka. Fantastiskt god och ett väldigt populärt recept – det är omöjligt att bara äta en bit.
ca 20 bitar
4 dl strösocker
3 ägg
2 dl filmjölk eller mjölk
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
200 g smör, smält
5 dl vetemjöl
Fyllning och garnering
1 msk kanel
ca 4 msk strösocker
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker vitt och pösigt med en elvisp. Tillsätt äggen och fortsätt vispa i någon minut. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll ut hälften av smeten i Lindas ugnsplåt, 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Pudra över hälften av kanelen och strösockret på ytan.
3. Bred försiktigt ut resten av smeten ovanpå. Strö över resten av kanelen och strösockret på ytan.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30 minuter. Låt den svalna i formen innan du skär den i rutor.
Beställ gärna min nya ugnsplåt här! Den är perfekt att baka i!
Här hittar ni massor av recept anpassade till Lindas nya ugnsplåt – klicka här!