Lättlagad, kryddig kyckling i ugn som har en fantastisk het smak. Kryddningen kan man variera efter egen smak och även göra den starkare om man vill. Tillsätt gärna en klyfta vitlök också i såsen.
Middagstips! Laga lax i ugn med god sås – klicka till receptet här!
Kycklinggratäng i ugn
4 personer
700 g kycklingfilé
2 nävar färsk spenat
salt
1/2 tsk curry
2 dl riven ost
8 cocktailtomater
svartpeppar
Sås:
4 dl kokosmjölk (eller vispgrädde)
2 msk kycklingfond
1 tsk sambal oelek
3 msk mango chutney
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar (strö över lite maizenamjöl på kycklingen om den varit fryst, då den kan bli vattnig). Krydda kycklingen med salt och lite curry.
2. Lägg färsk spenat i botten på en ugnsform, ca 20 x 30 cm. Lätt kycklingbitarna ovanpå.
3. Sås: Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål. Häll såsen över kycklingen i ugnsformen.
4. Dela cocktailtomaterna på mitten. Lätt dem på kycklingen och strö över riven ost. Strö över lite svartpeppar.
5. Grädda kycklingen längst ner i ugnen i ca 30 minuter. Servera med ris eller nudlar.
Middagstips! Laga lax i ugn med god sås – klicka till receptet här!