Saffranbullar fyllda med smörkräm. De blir otroligt saftiga när de jäser ihop i ugnslåten! De allra ljuvigaste, saftigaste, lyxigaste & mjukaste saffransbullarna fyllda med en härlig smörkräm.
REKLAM för min ugnsplåt! Jag vill tipsa om att baka bullarna i min nya ugnsplåt som ger en perfekt, jämn gräddning! Jag älskar de spikraka kanterna som gör att alla bullar blir lika stora och jämna! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt!
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form vilket är suveränt.
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
SAFFRANSSMÖRBULLAR
15 st
25 g jäst
2 dl mjölk, fingervarm
1 påse saffran
100 g smör, rumsvarmt
2 ägg
2 krm salt
1 dl strösocker
1/2 tsk kardemumma
8–9 dl vetemjöl
Fyllning
100 g smör, rumsvarmt
3/4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Dekorering
1 ägg
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och saffran. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Fyllning: Blanda ihop smör, strösocker och vaniljsocker till fyllningen i en skål. Klicka ut ca 15 små högar på en tallrik och ställ den i frysen medan degen jäser. Sätt ugnen på 230 grader.
3. Knåda igenom degen och dela den i ca 15 bitar. Forma släta bullar och lägg dem i Lindas ugnsplåt, 25 x 35 cm, klädd med ett bakplåtspapper. Låt dem jäsa i ca 20 min.
4. Ta ut smörklickarna ur frysen och tryck ner en bit i varje bulle när de jäst.
5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
6. Grädda bullarna längst ner i ugnen i 12–15 min.
Tips! Baka saftiga, läckra saffranskärleksmums – klicka här för recept!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
REKLAM FÖR MIN BOK
Tips!
Ge bort eller köp till dig själv: Min nya bok Baka i Springform! Den enda form du behöver till recepten i denna bok är en rund form som är 23-24 cm i diameter. Alla recept är anpassade till en och samma form! Beställ boken – klicka här!
Boken innehåller recept:
– bröd
– pajer
– mjuka kakor
– kladdkakor
– småkakor i rund form
– kakor med glasyr
– tårtor
och mycket mer!
Supergoda….♥️