Ett underbart gott recept på oemotståndligt saftig mjuk pepparkaka, perfekt att baka i juletider. Det doftar verkligen jul i köket när den här kakan gräddas.
Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka denna mjuka pepparkaka i min brödform som jag har tagit fram!
De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan!
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!
Här hittar du fler recept att baka i min avlånga ugnsform – klicka här!
MJUK PEPPARKAKA
Ca 12 bitar
3 ägg
3 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk pepparkakskrydda
1 tsk kanel
125 g smör, smält
1 dl filmjölk (eller naturell yoghurt)
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggblandningen. Tillsätt smör och filmjölk. Vispa snabbt ihop allt till en smet.
2. Häll smeten i Lindas brödform, klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad).
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 42–45 min. Låt den svalna. Stjälp upp kakan på en tallrik eller ett bakplåtspapper. Pudra florsocker över kakan när den kallnat.
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!
Här hittar du fler recept att baka i min avlånga ugnsform – klicka här!
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!
Här hittar du fler recept att baka i min avlånga ugnsform – klicka här!