Saftiga, mjuka rutor med en urgod kanel- och smörfyllning på toppen som gör att de får de en härlig smak av kanelbulle. De är superenkla att baka och gräddas i en långpanna. Det går bra att frysa in rutorna som blir över, om det blir några 😉
[caption id="attachment_37520" align="alignnone" width="215"] Gör supergoda, fluffiga marshmallows – klicka här för receptet![/caption]
[caption id="attachment_51167" align="alignnone" width="215"] Saftig kanelbullekakak – klicka här för recept![/caption]
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola Facebook: Lindas bakskola
Mjuka kanelbullerutor
Ca 24 bitar
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 ½ dl vetemjöl
50 g smör, smält
1 ½ dl vatten, kokhett
Fyllning
50 g smör
½ dl mjölk
½ tsk mald kanel
1 ½ msk vaniljsocker
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl och rör ner det ihop med smör och vatten till en slät smet.
2. Häll smeten i en form, ca 19 x 27 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30 min.
4. Stjälp upp kakan på en skärbräda med undersidan uppåt. Dra bort bakplåtspappret.
5. Fyllning: Smält smöret och tillsätt mjölk, kanel och vaniljsocker. Låt blandningen puttra i ca 1 min under omrörning.
6. Skeda smörmjölken över botten och låt den svalna. Ställ kakan övertäckt i kylen i ca 30 min.
7. Pudra över florsocker och skär kakan i rutor. Servera gärna med vispad grädde och hallon
.