Älskade Calzone! Jag är helt såld på inbakad pizza, det är så grymt gott! Innehållet blir så saftigt och gott med den smälta osten som rinner ut när man skär den i bitar. Ljuvligt! Fyllningen kan man variera med vad man vill. I stället för skinka är det gott med köttfärssås, tacoköttfärs, salami eller enbart grönsaker om man vill göra en vegetarisk variant.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskolaoch på Facebook: lindasbakskola
Calzone – inbakad pizza
2 st
¼ pkt jäst
2 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk rapsolja eller olivolja
5–6 dl vetemjöl
Fyllning
2–3 msk pizzasås
ca 200 riven ost eller 200 g mozzarella
ca 100 g skinka, skuren i bitar
oregano
Garnering (kan uteslutas)
rapsolja
oregano
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Dela degen i två bitar. Kavla ut dem till rundlar, ½–1 cm tjocka, på ett mjölat bakbord. Lägg dem på varsin plåt med bakplåtspapper.
3. Bred ut pizzasåsen på halva rundeln (ej ända ut i kanterna).
4. Strö över riven ost och skinka, varva så att det blandas. Strö över oregano.
5. Vik ihop pizzan på mitten genom att lyfta upp pappret och lägga det över pizzan. Nyp ihop kanterna ordentligt så fyllningen inte läcker ut. Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.
6. Grädda pizzan mitt i ugnen i ca 10 min. Håll koll så att den inte bränns på ytan.
7. Pensla pizzan med lite rapsolja och strö eventuellt över lite oregano.