Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Coca-Colakaka med glasyr

cocacolakaka9 cocacolakaka3 cocacolakaka10

Underbart god och saftig chokladkaka med glasyr och kokos. Den påminner om kärleksmums, men både smeten och glasyren innehåller Coca-cola. Alla som smakade mina rutor älskade dem (inklusive jag själv). Det går bra att frysa in kakorna i en burk med tätslutande lock (om det blir några över 😉

Här hittar du fler enkla, supergoda recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola Snapchat: lindasbakskola

Coca-Colakaka med glasyr

20–24 rutor

250 g smör
2 ½ dl Coca-Cola (ej Light eller Zero utan med vanligt socker)
½ dl kakao
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ägg
1 ½ dl mjölk 

Glasyr
7 dl florsocker
115 g smör, smält
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3–4 msk Coca-Cola 

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt Coca-Cola och kakao och låt det puttra i ca ½ min. Ta bort kastrullen från värmen och låt blandningen svalna.

2. Blanda ihop strösocker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål. Tillsätt ägg, mjölk och Coca-Cola-blandningen. Rör ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en ugnsform, ca 22 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den kallna i formen.

5. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till en bredbar glasyr.

6. Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i rutor.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt Coca-Cola och kakao och låt det puttra i ca ½ min. Ta bort kastrullen från värmen och låt blandningen svalna.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt Coca-Cola och kakao och låt det puttra i ca ½ min. Ta bort kastrullen från värmen och låt blandningen svalna.
2. Blanda ihop strösocker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål. Tillsätt ägg, mjölk och Coca-Cola-blandningen. Rör ihop allt till en slät smet.
2. Blanda ihop strösocker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål. Tillsätt ägg, mjölk och Coca-Cola-blandningen. Rör ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en ugnsform, ca 22 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Häll smeten i en ugnsform, ca 22 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den kallna i formen.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den kallna i formen.
5. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till en bredbar glasyr.
5. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till en bredbar glasyr.
6. Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i rutor.
6. Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i rutor.

 

cocacolakaka6 cocacolakaka8 cocacolakaka11 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Jätterågsiktsrutor

Lättgjorda, saftiga och supergoda långpannebröd som passar perfekt till frukost och mellis.

0

Chokladbollskaka

Superläcker chokladbollskaka med smält choklad och kokos på toppen – perfekt till kalaset!

0

Snabba blåbärsbakelser

Gudomligt goda blåbärsbakelser toppade med krämig vispgrädde – busenkla att göra!

0

Snabbjäst vallmofrökaka

Vallmofröna på toppen ger de saftiga bröden extra god smak!

0

4-minutersbröd i stekpanna

De goda bröden tar totalt ca 4 minuter att grädda i stekpannan.

0

Lyxig After Eightkladdkaka

En gudomligt god kladdkaka med After Eight-glasyr på toppen. Rekommenderas varmt!

0

Grötbullar

Gröten i degen gör bröden oerhört saftiga och goda.

0

Kokosmums

Ljuvliga, fluffiga skumrutor täckta med kokos, som fullkomligt smälter i munnen.

0

Hallon- & blåbärsbakelser

Ljuvligt god och bärig bakelse med lite lätt kladdig bottnen och en klick grädde på toppen.

0

Marängtårta med jordgubbar & vit chokladmousse

Drömgod tårta med frasiga marängbottnar fyllda med fluffig vit chokladmousse, choklad och jordgubbar.

0

Korv i bröd/Pinnbröd

Jättegoda korv i bröd som kan gräddas på grillen eller i ugnen.

0