Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor

Gammaldags kardemummakaka

 

gammeldagskardemummakaka2 gammeldagskardemummakaka5 gammeldagskardemummakaka1 gammeldagskardemummakaka7

Lättgjord, otroligt saftig kardemummakaka som är en riktig klassisk favorit. Den innehåller ingredienser man oftast har hemma och har en rykande åtgång på fikabordet. Smeten är superenkelt att göra och ägget och sockret behöver inte vispas fluffigt.
Filmjölken kan bytas ut mot mjölk, men det blir en lite saftigare och härligare konsistens med filmjölk.

Saftig, supergod äppelsockerkaka – klicka här för recept!
Saftig, supergod äppelsockerkaka – klicka här för recept!

 

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Gammaldags kardemummakaka

Ca 12 bitar

100 g smör, smält (låt det svalna)
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 ägg
2–3 tsk kardemummakärnor, stötta

2 ½ dl filmjölk (mjölk funkar också, men filmjölk gör den lite saftigare)

Garnering
ca 2 msk pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop det smälta smöret och strösocker i en bunke. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ner det ihop med resten av ingredienserna i bunken. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. Strö över pärlsocker.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 45 min. Låt den svalna i formen.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop det smälta smöret och strösocker i en bunke. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ner det ihop med resten av ingredienserna i bunken. Blanda ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop det smälta smöret och strösocker i en bunke. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ner det ihop med resten av ingredienserna i bunken. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. Strö över pärlsocker.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. Strö över pärlsocker.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 45 min. Låt den svalna i formen.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 45 min. Låt den svalna i formen.

gammeldagskardemummakaka8 gammeldagskardemummakaka4 utvald 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Saftiga morotsfrallor på en kvart

Extremt lättgjorda och goda frallor som är frasiga på ytan och saftiga inuti.

0

Nutellaglass på fat med 2 ingredienser

En gudomligt krämig och god glass med en underbar Nutellasmak.

0

Nutellaglass med bara 2 ingredienser

Ljuvligt krämig, gräddig glass som man inte kan få nog av! En av de godaste jag har ätit!

0

Baguetter med vallmofrön

Läckra baguetter med en knaprig yta och ett oerhört saftigt innanmäte. De blå vallmofröna ger brödet god smak!

0

Äppel-kanelbullekaka

Supersaftig, gudomligt god äppelkaka med smak av kanelbulle som är busenkel att göra!

0

Marshmallows

Ljuvligt gott skumgodis som är busenkelt att göra själv.

0

Scones-tekakor

Nybakat, varma scones är bland det godaste som finns till frukost!

0

Fyrflätad limpa

Klicka in och kolla hur enkelt du flätar med fyra längder!

0

Chokladtårta med bara 2 ingredienser

Underbar chokladkaka som bara smakar choklad – helt ljuvlig för chokladälskaren!

0

Coca-Colakaka med glasyr

En saftig & ljuvligt god långpannekaka med Coca-Cola i både smeten och i glasyren.

0

Jätterågsiktsrutor

Lättgjorda, saftiga och supergoda långpannebröd som passar perfekt till frukost och mellis.

0