Frasiga läckra marängbottnar med fluffig vispgrädde smaksatt med knäckig Daim. En vansinnigt god kombination och en tårta som funkar i alla lägen! Både på barnkalaset och efter en god middag i goda vänners lag.
Tårtan håller ca 1 dygn i kylen, men marängbottnarna är som frasigast samma dag man gör den.
Snabbtips!
Man kan använda färdigköpta marängbottnar om man inte har tid att baka egna.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Daim-marängtårta
Ca 12 bitar
Marängbottnar
4 äggvitor
2 ½ dl strösocker
Till bottnarna
100 g choklad, smält
Fyllning
2 dubbel-Daim
5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt, fast skum.
2. Bred ut marängsmeten till två rundlar på en ugnsplåt med bakplåtspapper, 18–20 cm i diameter. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i 100–110 min. Låt dem kallna på plåten.
3. Pensla bottnarna med smält choklad och låt den stelna.
4. Hacka Daimen.
5. Vispa grädden fluffig ihop med vaniljsockret. Blanda ner 2/3 av Daimen i grädden (spar 1/3 till garnering).
6. Lägg ena botten på en tallrik. Bred ut hälften av grädden på den. Lägg på den andra bottnen och bred ut resten av grädden. Strö över resten av den hackade Daimen.