LYXIG CHOKLADTRYFFEL med kanelsmak! Små men naggande goda och väldigt enkla att göra. De har en len, mjuk härlig chokladsmak som är en av höjdpunkterna på godisbordet. De fullkomligt smälter i munnen. Förvara tryfflarna i en burk med lock i kylen.
Ljuvligt godis som passar lika bra att servera till kaffet eller slå in dem i celofanpapper och ge bort i present.
Tips!
Blanda rivet apelsinskal i tryffelsmeten. Det ger en läcker, härlig julsmak!
Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Kanel- & chokladtryffel
10–15 st
1 ¼ dl vispgrädde
200 g mörk choklad av god kvalitet (ej blockchoklad)
2 tsk smör
Garnering
kakao
kanel
GÖR SÅ HÄR
1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.
2. Bryt chokladen i bitar i en skål. Tillsätt smöret och kanelen.
3. Häll grädden över chokladen.
4. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna.
5. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar) och rulla dem i en blandning av kakao och kanel. Förvara dem i kylen i en burk med lock.