Bloggar Lindas Bakskola Lindas småkakor Okategoriserade

Enkla maränger

enklamarängersteg6 enklamarängersteg5

ÄLSKADE MARÄNGER! Otroligt spröda, läckra & goda maränger som är gjorda med bara 2 ingredienser – florsocker och äggvita! Maränger ska gräddas på mycket låg värme i ugnen, ca 100 grader för att bli spröda, genomgräddade och behålla sin vita färg. Om man gräddar dem på för hög värme blir de gulbruna i färgen. Förvara dem i torrt i en burk med tätslutande lock.

Tips!
Maränger är goda att äta som de är eller som topping på glass eller tårta. Ringla gärna lite smält choklad över dem så blir de extra goda.

Ljuvligt god choklad-semifreddo. Klicka här för recept!
Ljuvligt god choklad-semifreddo. Klicka här för recept!

Enkla maränger

Ca 40 st

4 äggvitor
4 dl florsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 100 grader. Blanda florsocker och äggvitor i en rymlig rostfri skål. Ställ skålen över ett sjudande vattenbad och vispa massan pösig i ca 5 min.

2. Ta bort skålen från vattenbadet och fortsätt vispa tills smeten är fluffig och fast.

3. Spritsa marängerna på en plåt med bakplåtspapper.

4. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 1 ½ tim. Stäng av värmen och låt dem stå kvar och kallna i eftervärmen.

1. Sätt ugnen på 100 grader. Blanda florsocker och äggvitor i en rymlig rostfri skål. Ställ skålen över ett sjudande vattenbad och vispa massan pösig i ca 5 min.
1. Sätt ugnen på 100 grader. Blanda florsocker och äggvitor i en rymlig rostfri skål. Ställ skålen över ett sjudande vattenbad och vispa massan pösig i ca 5 min.
2. Ta bort skålen från vattenbadet och fortsätt vispa tills smeten är fluffig och fast.
2. Ta bort skålen från vattenbadet och fortsätt vispa tills smeten är fluffig och fast.
3. Spritsa marängerna på en plåt med bakplåtspapper.
3. Spritsa marängerna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda marängerna mitt i ugnen i 1 ½ tim. Stäng av värmen och låt dem stå kvar och kallna i eftervärmen.
4. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 1 ½ tim. Stäng av värmen och låt dem stå kvar och kallna i eftervärmen.

enklamarängersteg7

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Krokant

Gott att strö över glassen, på kladdkaka, chokladganache eller i tryfflar. Supergott och lätt att göra själv!

0

Mangoglass på pinne

Njut av iskall, svalkande mangoglass som är nyttig & baserad på frukt! Helt utan tillsatt socker!

0

Nyttiga dadelbollar

Sockerfria chokladbollar med mixade dadlar – de smakar gudomligt gott och väldigt likt vanliga havrebollar.

0

Mjölfria havregrynsfrallor

Goda, saftiga frukostbullar utan mjöl som inte behöver jäsa! Klara på 15–20 min!

0

De mest googlade bakverken

Min Chiapudding och kanelbullekladdkaka finns med på listan 🙂

0

Kladdkaka deluxe

Lyxig kladdkaka med extra mycket smet som gör bitarna högre och den räcker till fler. Mums!

0

Filmjölkslimpa utan mjöl

Saftig, hälsosam frölimpa gjord på havregryn – helt utan vanligt mjöl.

0

Lindas bakskolas nyttiga mikrochokladkaka

Mjuk, härlig, lätt kladdig chokladkaka som bara innehåller banan, ägg och kakao. Supernyttigt!

0

Chokladkyssar

Riktigt läckra färgklickar! Vita chokladkyssar är ett lättgjord och ljuvligt gott godis som bara består av två ingredienser, vit choklad och chokladlinser. Det enkla är ofta det godaste och så är det precis i detta fall! Förvara chokladen i kylskåpet. Chokladkyssar 25–30 st 100 g vit choklad 25–30 chokladlinser GÖR SÅ HÄR 1. Smält chokladen i …

0

Lindas nyttiga choklad- & banankaka i mikron

Lätt kladdig chokladkaka som bara innehåller banan, ägg och kakao. Supernyttigt, gott och mättande!

0

Kalljästa grahamsbullar

Gör degen på kvällen och grädda bröden direkt när du vaknar på morgonen. Njut av nybakade, fiberrika frallor till frukost!

0

Grahamsfrallor

Fiberrika, saftiga frallor som är mycket populära och omtyckta!

0