Bloggar Lindas Bakskola Lindas choklad Lindas desserter Lindas kondisbitar Okategoriserade

Kladdkakebakelser

kladdkakebakelser2 kladdkakebakelser4

Det är enkelt & ljuvligt gott att göra bakelser av kladdkaka. De är mycket uppskattade och en perfekt dessert till fester och  kalas. Duka upp dem på en fikabuffé eller servera dem efter en härlig middag.

Den här kladdkakan innehåller en massor av riktig mörk choklad och florsocker. Det gör ytan på kladdkakan oerhört spröd och härlig med ett lagom kladdigt innanmäte. En superlyxiga kladdkaka som passar lika bra på finare fester som vardagligt fika.

Nyttig mikrokladdkaka gjord på banan, ägg & kakao – supergod! Klicka här för recept!
Nyttig mikrokladdkaka gjord på banan, ägg & kakao – supergod! Klicka här för recept!

Kladdkakebakelser

Ca 12 bitar

225 g smör
250 g mörk choklad
3 dl florsocker
1 krm salt
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg 

Garnering
florsocker
vispgrädde
hallon eller jordgubbar

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull.

2. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i det varma smöret. Rör om tills allt smält.

3. Tillsätt florsocker, salt och vetemjöl. Rör om ordentligt. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda till en slät smet.

4. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa med kokos eller ströbröd).

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 32–35 min. Låt den kallna helt i formen. Skär kakan i tårtbitar, ca 12 st. Spritsa en klick grädde på varje bit och dekorera med hallon eller jordgubbar.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull.
2. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i det varma smöret. Rör om tills allt smält.
2. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i det varma smöret. Rör om tills allt smält.
3. Tillsätt florsocker, salt och vetemjöl. Rör om ordentligt. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda till en slät smet.
3. Tillsätt florsocker, salt och vetemjöl. Rör om ordentligt. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda till en slät smet.
4. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa med kokos eller ströbröd).
4. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa med kokos eller ströbröd).
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 32–35 min. Låt den kallna helt i formen.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 32–35 min. Låt den kallna helt i formen.

Kladdkakalyx9 kladdkakebakelser1 kladdkakebakelser3 kladdkakebakelser2

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Kladdkaka lyx

Läckraste kladdkakan med riktig choklad och florsocker i smeten! Det spröda skalet är en ljuvlig kombination till det kladdiga innanmätet.

0

Müslirutor

Saftiga, härliga bröd med nyttig & mättande müsli i degen!

0

Frallor med pizzasmak

Underbara frallor med pizzasmak som passar bra att servera till en god middag, sallad, på buffén eller att ta med på utflykten.

0

Mandelmaränger

Spröda, spritsade maränger med crunchig sötmandel på toppen.

0

Osötad filmjölkslimpa med rivna morötter

Saftig, nyttig morotslimpa med filmjölk – utan sirap. Supergod och hälsosam!

0

Mördegsinbakad hallonpaj

Den spröda, lite knapriga mördegen ihop med hallonen är en ljuvlig kombination. Enkel & snabb att baka – en riktig favorit!

0

Nyttig jordgubbsmousse på lättmjölk

Fluffig, lätt mousse som är gjord av 2 ingredienser: lättmjölk & frysta jordgubbar. Mums!

0

Enkla maränger

Spröda, härliga maränger som är gjorda av florsocker och äggvita!

0

Krokant

Gott att strö över glassen, på kladdkaka, chokladganache eller i tryfflar. Supergott och lätt att göra själv!

0

Mangoglass på pinne

Njut av iskall, svalkande mangoglass som är nyttig & baserad på frukt! Helt utan tillsatt socker!

0

Nyttiga dadelbollar

Sockerfria chokladbollar med mixade dadlar – de smakar gudomligt gott och väldigt likt vanliga havrebollar.

0

Mjölfria havregrynsfrallor

Goda, saftiga frukostbullar utan mjöl som inte behöver jäsa! Klara på 15–20 min!

0