Det är enkelt & ljuvligt gott att göra bakelser av kladdkaka. De är mycket uppskattade och en perfekt dessert till fester och kalas. Duka upp dem på en fikabuffé eller servera dem efter en härlig middag.
Den här kladdkakan innehåller en massor av riktig mörk choklad och florsocker. Det gör ytan på kladdkakan oerhört spröd och härlig med ett lagom kladdigt innanmäte. En superlyxiga kladdkaka som passar lika bra på finare fester som vardagligt fika.
Kladdkakebakelser
Ca 12 bitar
225 g smör
250 g mörk choklad
3 dl florsocker
1 krm salt
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg
Garnering
florsocker
vispgrädde
hallon eller jordgubbar
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull.
2. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i det varma smöret. Rör om tills allt smält.
3. Tillsätt florsocker, salt och vetemjöl. Rör om ordentligt. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda till en slät smet.
4. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa med kokos eller ströbröd).
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 32–35 min. Låt den kallna helt i formen. Skär kakan i tårtbitar, ca 12 st. Spritsa en klick grädde på varje bit och dekorera med hallon eller jordgubbar.