En underbar saftig rabarberkaka som passar lika bra som dessert på en härlig middag eller som fikabröd till kaffet. Ett klassiskt suveränt recept som alla gillar! Här hittar du fler läckra rabarberrecept – klicka här!
Här finns fler läckra recept med rabarber – klicka här!
Saftig rabarberkaka
Ca 12 bitar
ca 200 g rabarber (ca 1 ½ stjälk) + lite strösocker att pudra över
2 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl
75 g smör, smält
Garnering
½ tsk mortlade kardemummakärnor
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala rabarbern och skär den i bitar, ca 1 cm.
2. Pudra lite strösocker över rabarbern.
3. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner de torra ingredienserna ihop med smöret i äggsmeten. Blanda ihop allt till en slät smet.
4. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
5. Strö rabarbern och kardemumman på smeten.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–30 min. Pudra över florsocker före servering. Den ska vara lite lätt kladdig och seg. Ät den som den är eller servera med vaniljsås eller glass.