Här hittar du fler enkla, goda brödrecept!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
Snabba stekpannebröd
50 smör, rumsvarmt
5 dl vetemjöl eller rågsikt
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl filmjölk eller mjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken (eller mjölken) och blanda ihop allt till en deg.
2. Dela degen i ca 8 bitar.
3. Kavla eller platta degbitarna till rundlar, ca ¾ cm tjocka.
4. Värm upp en stekpanna i gjutjärn på medelvärme. Pudra lite vetemjöl i stekpannan (det ska inte vara något fett i den). Vänd brödet när det får bruna fläckar, ca 2 min per sida. Anpassa värmen så att brödet inte bränns.