Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Kärleksmums

kärleksmums9

Mockarutor är bland de godaste kakorna som finns. Chokladbottnen är supersaftig och luftig och glasyren är magiskt god. Och kokosflingorna på toppen är pricken över i!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Baka läckra kärleksmumsmuffins – recept finns här!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Kärleksmums

Ca 12 bitar

3 ägg
2 ½ dl strösocker
½ dl kakao
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
125 g smör, smält
1 dl mjölk 

Glasyr
50 g smör, smält

2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
ca 1 msk starkt kaffe
ev. lite vatten

Garnering
kokosflingor

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna i formen.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.
2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna i formen.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna i formen.
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.
5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.
5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

kärleksmums8

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Kalljäst rostbröd

Gör degen ikväll och låt den jäsa i kylen över natten. Grädda direkt när du vaknar!

0

Bountykaka

Saftig chokladkaka med superläcker Bountyfyllning på toppen!

0

Blåbärskladdkaka

Ljuvligt god kladdkaka med blåbär. Det går bra både med frysta och färska blåbär!

0

Lindas blåbärskladdkaka

Blåbär i kladdkakan är gudomligt gott – en riktig underbar sommarkaka som är god med glass, vaniljsås eller vispgrädde!

0

Kesoplättar med kanel & rivet äpple

Nyttiga och mättande plättar gjorda på Keso och ägg, helt utan mjöl. Servera med rivet äpple & kanel – supergott!

0

Nyttig melonsmoothie

Hälsosam, mättande, sockerfri smoothie fylld med härlig vattenmelon, banan och mjölk. Lätt att göra!

0

Bakpulver – fakta

Allt du behöver veta om bakpulver

0

Melonglass utan socker

Hälsosam, fruktig sorbetglass baserad som är ljuvligt god och läcker! Nyttig utan tillsatt socker.

0

Nyttig mikrokladdkaka

Ljuvligt god & supernyttig kladdkaka som bara innehåller banan, ägg och kakao. Perfekt när man är sötsugen, men vill vara nyttig.

0

Nyttig melonglass

Fruktbaserad, sockerfri glass som blir oerhört krämig & god! Smakar sött utan socker!

0

Snabb bakpulverlimpa

Suveränt gott bröd som går blixtsnabbt att baka!

0

Snabblimpa som inte behöver jäsa

Suveränt god & lättbakad limpa som kräver en liten arbetssats och är klar på totalt 30 min (5 min arbete + 25 min ugn).

0