MAGISKT GOD! Superläcker kladdkaka med ett täcke av kokostosca! En gudomligt, galet god kaka som man inte får nog av. Den kan äta som dessert, till fikat eller tas med på utflykten. En kaka som är en stor favorit hemma hos mig! Det går bra att frysa in den. Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kokostoscakladdkaka
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
¾ dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl
Kokostosca
60 g smör
1 dl ljus sirap
1 ½ dl vispgrädde
200 g kokosflingor
2 dl strösocker
1 krm salt
4. Kokostosca: Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull. Låt den puttra på spisen i ca 15 min.
5. Bred ut kokostoscan ovanpå kladdkakan i formen.
6. Grädda kakan i ca 5 min tills den fått en gyllene färg. Ta ut kakan när den fått lagom färg.