NYTTIGA ÄPPELFRALLOR Supergoda, mättande frallor som bl a innehåller havregryn, mjölk, ägg och rivet äpple. Äpplena gör dem extra saftiga och goda i smaken. De innehåller inget vanligt vitt vetemjöl, men smakar ändå som bröd av de malda havregrynen. Perfekt för den som inte vill äta vetemjöl.
Nyttiga äppelfrallor
1 st
8 dl havregryn (mixa dem till mjöl)
2 ägg
2 små äpplen eller 1 stort äpple
2 tsk bakpulver
¾ tsk salt
2 ½ dl mjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Mixa 8 dl havregryn till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.
2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en skål.
3. Skala och riv äpplena.
4. Blanda de mixade havregrynen, bakpulver och salt i en skål. Rör ner mjölken, de vispade äggen och äpplena. Blanda allt till en kladdig smet.
5. Klicka ut smeten till ca 14 frallor på en plåt med bakplåtspapper.
6. Grädda frallorna mitt i ugnen i 13–15 min.