En kladdkaka är vansinnigt god, och en nougatkladdkaka är ännu godare! Den är enkel att göra och kommer definitivt ha en rykande åtgång. Nougat hittar du på hyllan bland bakingredienser i livsmedelsbutikerna.
Det går bra att byta ut nougaten mot choklad av valfri sort.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola
Nougatkladdkaka
Ca 12 bitar
100 g smör
200 g nougat
2 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ägg
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt nougaten i bitar och låt den smälta ihop med smöret på eftervärmen. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i kastrullen. Knäck i äggen och blanda ihop till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 20–22 cm i diameter.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Servera gärna kakan med vispad grädde.