Det här är en riktig favoritkaka som är enkel att slänga ihop när man får oväntat besök eller när sötsuget plötsligt sätter in. Den innehåller inget bakpulver och gräddas i en limpform. Om det blir något över av kakan så förvara den inslagen i bakplåtspapperet för då behåller den sina segmjuka kanter som är så otroligt goda.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Snabbaste äppelkakan
Ca 10 bitar
Lättbakad äppelkaka med lite segmjuka, frasiga kanter. Den bakas bakas utan bakpulver.
1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
50 g smör, smält
Garnering
2 äpplen
2 tsk strösocker
1 tsk kanel
1 msk mandelspån
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner mjöl och smör och rör om allt till en smet.
2. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
3. Skala äpplena, ta ur kärnhuset och dela dem på mitten. Skär äppelhalvorna i skivor, ca ½ cm tjocka.
4. Lägg äppelskivorna omlott, i rad mitt på smeten. Strö över socker, kanel och mandelspån.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera vaniljsås eller glass till kakan. Förvara kakan inrullad i bakplåtspapperet så behåller den sina lite segknapriga kanter.
Tips! Här har jag valt ut fina prylar jag gillar!