Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Mjölkchokladsbrownies med mörk chokladtryffel

Dagensreceptmjölkchokladbrownies4 mjölkchokladbrownies6

Jag kan inte få nog av choklad! Ni måste bara baka och smaka de här lite kladdiga brownierutorna med en krämig, mörk chokladganach på toppen. De är verkligen to die for! Vill man ha mjölkchoklad även i ganachen går det bra. Eller mörk choklad i bottnen funkar det med.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Mjölkchokladsbrownies med mörk chokladtryffel

Ca 20 st

En ljuvlig, lite kladdig mjölkchokladsbotten och en krämig chokladtryffel gjord av mörk choklad.

125 g smör
200 g mjölkchoklad
2 ¼ dl strösocker
2 msk kakao
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl

Mörk chokladtryffel
1 ½ dl vispgrädde
200 g mörk choklad
½ tsk smör

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen och låt den smälta på eftervärmen. Rör ner socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg. Blanda till sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en form, ca 18 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 23–25 min. Låt den svalna i formen.

4. Chokladtryffel: Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i grädden i eftervärmen. Rör om. Häll tryffeln i en skål och låt den stå i kylen i någon timme och tjockna, men inte stelna. Rör om då och då.

5. Bred ut tryffeln på kakan och strö över kokos.

6. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen och låt den smälta på eftervärmen. Rör ner socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg. Blanda till sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen och låt den smälta på eftervärmen. Rör ner socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg. Blanda till sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en form, ca 18 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper.
2. Häll smeten i en form, ca 18 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 23–25 min. Låt den svalna i formen.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 23–25 min. Låt den svalna i formen.
4. Chokladtryffel: Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i grädden i eftervärmen. Rör om. Häll tryffeln i en skål och låt den stå i kylen i någon timme och tjockna men inte stelna. Rör om då och då.
4. Chokladtryffel: Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i grädden i eftervärmen. Rör om. Häll tryffeln i en skål och låt den stå i kylen i någon timme och tjockna, men inte stelna. Rör om då och då.
5. Bred tryffeln på kakan och strö över kokos.
5. Bred ut tryffeln på kakan och strö över kokos.

mjölkchokladbrownies2

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Kalljäst kastrullbröd

Gör degen på kvällen och låt den jäsa i kylen under natten. Grädda brödet i en kastrull på morgonen.

0

Fransk chokladtårta med chokladganache, vaniljkräm & cashewnötter

En riktigt läcker chokladbottnen med en krämig chokladganach & härlig vaniljkräm De salta nötterna på toppen är en läcker kombination mot det söta.

0

After Eight-brownies

Superläcker mintchokladkaka med en lite lätt kladdig och seg browniebotten och After Eight-plattor på toppen.

0

Chokladmoussetårta med hallon

Ljuvligt god och krämig chokladmousse på en läcker, lite kladdig chokladbottnen med hallon.

0

Kalljästa honungsrutor i långpanna

Saftiga honungsrutor som jäser i kylskåpet under natten. Servera dem nygräddade till frukost!

0

Snickerskaka

Ljuvlig, lite kladdig browniebotten, smält choklad & jordnötter. En riktig fullträff!

0

Lyxig chokladkladdkaka

Mycket mörk choklad i smeten och på toppen gör kladdkakan extra lyxig och god.

0

Kardemummakaka med smuligt havretäcke

Saftig och mjuk kardemummakaka med ett knaprigt och lite knäckigt havregrynstäcke.

0

Nutellacheesecake

Den krämiga Nutellan i kombination med den lite salta, frasiga digestivebottnen är gudomligt god. Servera gärna med vispgrädde eller glass.

0

Snabbaste äppelkakan

En riktigt läcker och lättbakad äppelkaka med lite segmjuka, frasiga kanter.

0

Ananaskaka med glasyr & kokos

Ljuvligt goda & saftiga ananasrutor som är enkla att göra.

0