Jag kan inte få nog av choklad! Ni måste bara baka och smaka de här lite kladdiga brownierutorna med en krämig, mörk chokladganach på toppen. De är verkligen to die for! Vill man ha mjölkchoklad även i ganachen går det bra. Eller mörk choklad i bottnen funkar det med.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Mjölkchokladsbrownies med mörk chokladtryffel
Ca 20 st
En ljuvlig, lite kladdig mjölkchokladsbotten och en krämig chokladtryffel gjord av mörk choklad.
125 g smör
200 g mjölkchoklad
2 ¼ dl strösocker
2 msk kakao
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
Mörk chokladtryffel
1 ½ dl vispgrädde
200 g mörk choklad
½ tsk smör
Garnering
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen och låt den smälta på eftervärmen. Rör ner socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg. Blanda till sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en form, ca 18 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 23–25 min. Låt den svalna i formen.
4. Chokladtryffel: Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i grädden i eftervärmen. Rör om. Häll tryffeln i en skål och låt den stå i kylen i någon timme och tjockna, men inte stelna. Rör om då och då.
5. Bred ut tryffeln på kakan och strö över kokos.
6. Skär kakan i rutor med en vass kniv.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)