Rustika norrlandskakor som man enkelt bakar ut på plåten och gräddar. Gör hålen med en naggare eller använd en vanlig gaffel. Skär bröden i trekanter och frys in till veckans frukostar, utflykter eller mellanmål. Supergott bröd som alla i familjen älskar!
Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Tips! Vetemjölet går att byta ut till rågsikt.
Norrlandskakor
2 st
50 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
14–15 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i två bitar. Platta ut dem på varsin plåt, täckt med bakplåtspapper, ca 1 ½ cm tjocka. Nagga degen med en gaffel eller en naggare. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Grädda bröden, ett i taget, mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på ett galler.