Kanelbullekladdkakan med pärlsocker på toppen som knastrar mellan tänderna är magiskt gott! En stor favorit! När jag bjöd på denna på min sons fotbollsavslutning var det flera av barnen som sade att det var den godaste kakan de någonsin ätit. 🙂
KANELBULLEKLADDKAKA
20–24 bitar
400 g smör
6 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk kanel
1 krm salt
5 dl vetemjöl
6 ägg
Garnering
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.
2. Häll smeten i långpanna, ca 34 x 28 cm, klädd med bakplåtspapper eller smord och bröad. Strö över pärlsocker.
3. Grädda kakan mitt i ugnen 22–26 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde eller glass.
Hej. Inget jäsmedel?
Nej.