Bloggar Lindas Bakskola Lindas choklad Lindas desserter Lindas mjuka kakor

Noblessekaka

Noblessekladdkaka är en perfekt dessert! Eller bjud på den som tårta på ett kalas. Noblesseplattorna innehåller knapriga, små krokantbitar som gör kakan extra god. Servera den gärna med vispgrädde eller vaniljglass! En riktigt läcker kaka med en lätt, kladdig chokladbotten.

NOBLESSEKAKA

12 bitar

150 g smör
3 dl strösocker
3 msk kakao
1 krm salt

1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg

Garnering
1 pkt Noblesseplattor (23–25 st)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt  till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. (Bröa gärna med kokos).

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 23–25 min.

4. Garnering: Lägg Noblesseplattorna i ett snyggt mönster på kakan när den forfarande är ljummen så att plattorna smälter fast på kakan.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Krossad basilikapotatis

En riktig favoritpotatis som är mycket populär. Enkel att göra också! Tips! Basilikan kan bytas ut mot färsk timjan eller oregano. Eller gör en blandning av alla tre kryddorna, det är ljuvligt gott det med! Krossad basilikapotatis potatis (valfritt antal) rapsolja, olivolja eller smält smör salt eller flingsalt färsk basilika GÖR SÅ HÄR 1. Koka potatisen i …

0

Krossad vitlökspotatis

Så vansinnigt god potatis plus att den ser väldigt trevlig, inbjudande och läcker ut att bjuda på. En ny favorit som jag kommer göra många gånger om! Tips! Krydda potatisen med grillkrydda eller någon annan favoritkrydda. Krossad vitlökspotatis potatis (valfritt antal) rapsolja, olivolja eller smält smör ca 2 vitlöksklyftor salt eller flingsalt ev. färska kryddor GÖR SÅ …

4

Stora tekakor

Underbart goda tekakor som är stora, fluffiga och supergoda! Tips kalljäsning! Låt degen jäsa i kylen hela natten istället för i rumstemperatur. Baka ut bröden direkt när du vaknar, låt dem jäsa ca 30 min på plåten och grädda. Då spar du tid om du vill ha nybakat bröd snabbare. Stora tekakor 8 st 50 g …

3

Pastalasagne

Använda pasta i lasagnen istället för lasagneplattor. Ljuvligt gott! Man kan använda vilken sorts köttfärssås man vill i pastalasagnen, men jag har länkat till mitt recept om ni vill göra en riktigt, riktigt god köttfärsås. Här hittar du fler goda matrecept – klicka här! Pastalasagne ca 800 g färdig köttfärsås ca 1 liter bechamelsås 500 …

2

Noblessekladdkaka

Noblessekladdkaka är en perfekt dessert! Eller bjud på den som tårta på ett kalas. De runda Noblesseplattorna innehåller små knapriga krokantbitar som gör chokladkladdkakan extra god och läcker. Servera gärna med en klick vispgrädde eller glass! Den är inte bara god utan även snygg med det fina mönstret som bildas av chokladplattorna. NOBLESSEKLADDKAKA Ca 12 bitar …

0

Rödvinssky

Den här rödvinsskyn är såååååå himla god och passar perfekt till grillat eller stekt kött. Jag har gjort den på en kockutbildning och receptet kommer från riktiga kockproffs. Vi använde hemgjord buljong (sky) som vi kokade själva, men det går även bra med köttbuljong som man tillagar enligt förpackningen på buljongtärningarna. Tips! Vill man göra en gräddsås kan …

0

Så skalar man lök snabbt och enkelt

Lindas kökstips: Så skalar man lök snabbt och enkelt Svar: Lök har ibland ett tunt skal som är svårt att få bort. Skär bort ändarna och lägg hela löken en kort stund i kokhett vatten. Då släpper skalet snabbt.  

0

Skärgårdskakor

Otroligt saftiga, fluffiga bröd som är stora favoriter hemma hos mig! Både jag och mina fem barn älskar dessa goda bröd! De går bra att frysa in. Skärgårdskakor 8 st 50 g jäst 6 dl mjölk, fingervarm 75 g smör, rumsvarmt 2 tsk salt ¾ dl ljus sirap 7 dl rågsikt ca 7 dl vetemjöl GÖR SÅ …

0

Majonnäs

Hemgjord majonnäs på kockarnas vis är enkelt att göra, men det man ska tänka på är att vispa ordentligt och länge för att lyckas. Det är också viktigt att oljan ska tillsättas lite, lite i taget. Majonnäs 2 äggulor ½ msk senap ½ msk dijonsenap 1 msk vinäger 3–4 dl rapsolja eller matolja salt vitpeppar GÖR SÅ HÄR …

0

Schweizernötbakelser

Schweizernötbakelser Bakelserna har jag gjort av mitt favoritrecept: Schweizernötrutor! Jag ÄLSKAR denna kaka och det är enkelt att göra lyxiga bakelser av schweizernötkakan. Det är bara att baka kakan, skära den i rutor (det går lika bra att göra den rund). Och sedan spritsar man på en klick grädde och toppar med en jordgubbe. Lyxigt …

0

Nutellakladdkaka

En riktigt läcker Nutella-chokladkladdkaka som ingen kan motstå. Den är galet god! Låt den gärna stå i kylen ett par timmar efter gräddningen, då blir den härligt seg i konsistensen. Nutellakladdkaka Ca 12 bitar 175 g smör, smält 3 dl strösocker ½ dl kakao 1 krm salt 2 dl Nutella 1 ¾ dl vetemjöl 3 ägg Garnering ½–1 …

0

Hur vet man om äggen är färska eller gamla?

Lindas kökstips: Hur vet man om äggen är färska eller gamla? Svar: Lägg ägget i en skål eller ett glas med vatten. Om det sjunker de till botten är det färskt. Om det ligger på ytan är det gammalt för då har porerna i äggskalet släppt in luft och ägget har börjat ruttna. Om ägget ligger i mitten är det …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x