Noblessekladdkaka är en perfekt dessert! Eller bjud på den som tårta på ett kalas. Noblesseplattorna innehåller knapriga, små krokantbitar som gör kakan extra god. Servera den gärna med vispgrädde eller vaniljglass! En riktigt läcker kaka med en lätt, kladdig chokladbotten.
NOBLESSEKAKA
12 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
3 msk kakao
1 krm salt
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg
Garnering
1 pkt Noblesseplattor (23–25 st)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. (Bröa gärna med kokos).
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 23–25 min.
4. Garnering: Lägg Noblesseplattorna i ett snyggt mönster på kakan när den forfarande är ljummen så att plattorna smälter fast på kakan.