Panerad fisk är så gott! En stor favorit hos de flesta barn också (som annars kan vara dåliga på att äta fisk), men panerad fisk påminner om fiskpinnar och går ner i de flesta barns magar.
Tips! Du kan använda de flesta fisksorter, t ex rödspätta, torsk, torskrygg, kolja, sej m m.
Två goda såser till fisken:
– Skolans kalla fisksås – klicka här!
Panerad fisk
600–800 g fiskfilé (valfri sort)
1 dl vetemjöl
2 ägg, uppvispade
2 dl ströbröd
salt
ev. peppar
GÖR SÅ HÄR
1. Skär fiskbitarna i valfria storlekar. Lägg vetemjöl på en tallrik. Vänd båda fisk sidorna i vetemjöl.
2. Vispa upp äggen i en tallrik. Häll upp ströbröd i en annan tallrik.
3. Doppa fiskbitarna i äggblandningen. Doppa därefter dem direkt i ströbröd. Lägg dem på en skärbräda. Salta och eventuellt peppra fisken.
4. Värm upp en stekpanna. Smält smör i stekpannan. Stek fisken på medelvärme några minuter på varje sida, tills fisken får fin färg. Servera gärna med pressad citron, skolans kalla fisksås, hemgjord potatismos, ris eller kokt potatis.